LGS BAŞVURULARI NE ZAMAN BİTECEK?

LGS BAŞVURULARI NE ZAMAN BİTECEK?

LGS BAŞVURULARI, ELEKTRONİK ORTAMDA İSTEĞE BAĞLI YAPILACAK

25.03.2024 40

  • LGS kapsamında 2 Haziran 2024'te uygulanacak Merkezî Sınav'ın başvuruları, 18-29 Mart 2024 tarihleri arasında yapılacak. Ücretsiz gerçekleştirilecek sınava katılım isteğe bağlı olup katılmak isteyen öğrenciler başvurularını e-Okul sistemi üzerinden yapabilecek.  
  • Okul müdürlükleri, başvuru işlemleri için öğrencilere rehberlik edecek ve sınav başvuruları, 1 Nisan 2024 tarihine kadar okul müdürlükleri tarafından onaylanacak.  
  •  Öğrenciler, başvurularının yapılıp yapılmadığını e-Okul üzerinden takip edebilecekler.  

!!!!!Başvuru Ekranı İçin Tıklayınız!!!!

!!Veli Onayı Alınması!!

**Başvuru onayı için velinin okula giderek şahsen okul idaresine onay verdiğini beyan etmesi gerekmektedir. 

**Fakat Onaylanmayan başvurular kabul edilmeyecektir. Okul idareleri de başvuruları onayladıktan sonra sistem üzerinden çıktı alacaklardır. Aldıkları çıktıları velilere imzalatan okul idaresi bir nüshasını kendisine diğer bir nüshasını da veliye vereceklerdir.

2024 Yılı Sınavla Öğrenci Alacak Ortaöğretim Kurumlarına İlişkin Merkezî Sınav Başvuru ve Uygulama Kılavuzu'na ulaşmak için tıklayınız.

 

Her alan için 8'inci sınıf öğretim programlarında belirlenen kazanımlar esas alınarak öğrencinin okuduğunu anlama, yorumlama, sonuç çıkarma, problem çözme, analiz yapma, eleştirel düşünme, bilimsel süreç ve benzeri becerilerini ölçecek nitelikte sorular yer alacak.

Giriş belgeleri, 24 Mayıs'tan itibaren açıklanacak.

Kılavuza göre fotoğraflı sınav giriş belgesi, 24 Mayıs'tan itibaren elektronik ortamdan okul müdürlüklerince alınacak, mühürlenecek ve onaylandıktan sonra öğrencilere teslim edilecek.

Öğrenciler sınava gelirken fotoğraflı onaylı giriş belgeleriyle geçerli kimlik belgelerini yanlarında bulunduracak.

İLETİŞİM

Adres:
HAMİDİYE KÖYÜ SAĞLIK OCAĞI YOLU VE ÇEVRESİ MEVKİ MEVKİİ SAĞLIK OCAĞI VE ÇEVRESİ MEVKİİ KÜME EVLERİ HAMIDIYE ILK VE ORTA OKULU BLOK NO 3 PAZAR / RİZE


Telefon
(464) 623 5459


e-Posta Göndermek İçin Tıklayın